...

my Studio

Kledingtips

“Wat moeten we aantrekken wanneer we met de familie/ het gezin op de foto gaan?” Deze vraag krijg ik regelmatig; “wat moet ik aantrekken”
Het staat het leukste als je qua kleding en stijl bij elkaar “matcht”, maar wees jezelf en draag wat je prettig vindt. Precies dezelfde kleuren aantrekken gebeurt niet zoveel meer, maar het is wel leuk en aan te raden om de kleding op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld een palet van 3 tot 4 kleuren en laat dat hier en daar terugkomen in de kleding. Zo is niet iedereen precies hetzelfde gekleed maar het geheel is wel in harmonie! 

Let er wel op dat je niet al te drukke printjes combineert, of kleding met heel veel grote letters en bloemen, dit is afleidend op de foto.

In de fotostudio maak ik gebruik van 2 kleuren achtergronden; op een witte achtergrond zijn lichtere kleren erg mooi, donkere kleuren kunnen dan hard en erg ‘aanwezig’ overkomen. Kies je voor foto’s op de zwarte achtergrond, dan is donkere kleding juist weer wél erg mooi. Het valt dan wat weg tegen de achtergrond waardoor je er zelf mooi uitspringt. (Neem dus twee setjes mee, als je beide achtergronden wilt gebruiken)

Zie op deze pagina wat verschillende voorbeelden, en ik heb op pinterest een mooie verzameling gezet om inspiratie op te doen.

 

Twijfel je over de kledingkeuze, overleg dan met mij, je kunt even bellen of wat fotootjes van je keuze laten zien in de mail.

Zwangerschapsfotografie

Als je zwanger bent is het het mooiste om je buik te laten fotograferen als je ongeveer 36 weken zwanger bent, dan is je buik mooi rond. 

Let erop dat je een paar uur voor de sessie geen strakke kleding aan hebt, anders laat je strepen/afdrukken achter in je huid. 

Voor zwangerschapsfotografie is het mooi om niet al te wijde kleding aan te trekken, tevens geen bloemetjes of drukke figuurtjes, dit kleed af en bij de zwangerschapsfotografie willen we dit nu juist niet, de buik mag gezien worden! 

Een jeans die nog nét past (onder de buik) is leuk en tijdloos, gecombineerd met een wit of zwart hemdje. Kleding in pastelkleuren staan ook erg mooi. Neem eventueel nog wat kleine babykleertjes, schoentjes of een knuffeltje uit de kinderkamer mee. 

Zorg tevens goed voor je nagels, bij de buikfoto’s komen je handen (en dus je nagels) duidelijk in beeld.

zwangerschapsfotografie
kledingtips

Kinderen

Bij kinderen is rustige kleding mooi, felle kleurtjes zijn prima, maar drukke prints en strepen raad ik af. Het komt rustiger over en de focus ligt op het kind. Zachte lichte pastelkleuren werken ook goed bij kinderen, maar het is leuk om een extra vestje in een andere kleur mee te nemen, zodat het halverwege aangetrokken kan worden. Los van de kleding is het belangrijk om thuis vlak voor vertrek grondig te poetsen: neus, mond en oogjes schoonmaken. Kinderen zijn meestal niet dol op deze actie, dus laten we de fotosessie niet beginnen met gemopper en hebben we toch schone gezichtjes op de foto. Vergeet niet om ook hun handen te controleren op stift, klei onder de nagels, afgebladderde nagellak en verwijder eventuele plaktattoos.

Meisjes met rokjes en maillots

Wees ervan bewust dat rokjes bij kleine meisjes niet altijd handig zijn, rokken gaan nogal gauw verkeerd (omhoog)  zitten, dus zorg voor een bijkleurende onderbroek, romper of legging, zodat het geen probleem is als de rok even wat minder goed zit (het haalt de spontaniteit uit de fotosessie als we om de minuut haar rokje recht moeten trekken) of doe ze een leuke broek aan. Blote voeten zijn bij de allerkleinsten het leukste, ze zitten anders namelijk al gauw met hun schoenzolen vol in beeld. (bij een maillot met voetjes staat dat ook minder leuk, legging is dan een betere oplossing want deze is voetloos)

Baby's

Baby’s fotografeer ik het liefste in neutrale kleding, in rustige zachte kleurtjes of helemaal naturel….bloot dus. Juist dit soort foto’s worden prachtige kunstwerkjes in zwart-wit of sepia. Als je samen met je baby op de foto wilt, let dan ook op jouw kleding. Lichte tinten komen mooi over op de witte achtergrond, op de donkere achtergrond, donkere tinten. Let erop dat de kleine niet net een van de dagen voor de fotosessie zijn of haar prikjes heeft gehad want dan is het beter de reportage even uit te stellen. En ook hier weer de tip, maak het gezichtje, als dat lukt, thuis in alle rust even goed schoon, vooral oogjes, rondom neus en mond.

Profielfotografie

Hier zijn enkele kledingtips die je in gedachten kunt houden bij het plannen van een profielfotoshoot voor je werk, LinkedIn of curriculum vitae:

  • Kies kleding die past bij je beroep: Afhankelijk van je beroep kan het belangrijk zijn om professioneel en formeel gekleed te gaan. Als je bijvoorbeeld een advocaat of bankier bent, wil je waarschijnlijk een kostuum of een nette jurk dragen. Maar als je bijvoorbeeld een creatief beroep hebt, zoals ontwerper of fotograaf, kun je iets meer casual en trendy dragen.

  • Vermijd felle kleuren en drukke prints: Felle kleuren en drukke prints kunnen afleidend zijn en de aandacht wegnemen van jou als persoon. Het is beter om te kiezen voor kleding in neutrale kleuren zoals zwart, grijs, wit, beige of donkerblauw. Deze kleuren zorgen voor een rustige achtergrond, waardoor jij eruit springt.

  • Zorg dat je kleding past: Kleding die te groot of te klein is, kan er onprofessioneel uitzien en kan afleiden van jou als persoon. Zorg ervoor dat je kleding goed past en dat je je er comfortabel in voelt. Kleding die goed past, laat zien dat je aandacht hebt voor detail en dat je serieus bent over je werk.

  • Denk na over accessoires: Accessoires kunnen je outfit compleet maken en je persoonlijkheid laten zien. Maar overdrijf niet! Kies één of twee accessoires die bij je kleding passen, zoals een horloge of een mooie ketting. Vermijd grote oorbellen of opvallende armbanden, deze kunnen afleidend zijn.

  • Kies voor tijdloze kleding: Het is beter om te kiezen voor tijdloze kleding in plaats van iets dat op dit moment in de mode is. Je wilt niet dat je foto er na een paar maanden gedateerd uitziet. Kies voor klassieke kleding die je nog jaren kunt dragen.

  • Let op de stof van je kleding: Stoffen als linnen en zijde kreuken snel en kunnen er slordig uitzien op de foto. Kies voor stoffen zoals katoen of wol die er mooi uitzien en niet snel kreuken.
profielfotografie kledingtips
bedrijfsportretten

Ben je op zoek naar extra inspiratie voor een fotoshoot met de kinderen? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina boordevol geweldige kledingtips en voorbeelden om jouw gezinsfotoshoot naar een hoger niveau te tillen. Ontdek creatieve ideeën en vind de perfecte outfits voor een prachtig resultaat. Laat je inspireren en maak van jullie fotoshoot een onvergetelijke ervaring! 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.